София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Реал Мадрид с трета поредна загуба

Реал Мадрид паднаха с 0:2 от Атлетико за купата на Испания

9 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Атлетико Мадрид победи с 2:0 Реал Мадрид в първи осминафинален мач от турнира за купата на Испания, игран на стадион "Висенте Калдерон".
"Дюшекчиите" изиграха типичен за стила си мач, в който без да доминират затрудниха максимално съперника и се възползваха от положенията си.
Раул Гарсия откри в началото на второто полувреме от дузпа, направена от Серхио Рамос срещу самия него.
Малко по-късно пък Хименес вкара втори гол, засичайки с глава центриране от корнер.
Така Атлетико взе солиден аванс преди реванша на "Сантяго Бернабео" следващата седмица.
За Реал това бе трета поредна загуба, докато Атлетико вече 6 поредни мача няма загуба от белите. Мачът ще се запомни и с повторния дебют на Фернандо Торес, който обаче не направи нищо интересно.

В съставите и на двата отбора имаше няколко смени спрямо обичайните титуляри. За Атлетико в нападение Марио Манджукич отсъпи място на завърналия се в състава Фернандо Торес.  Коке, Тиаго и Арда Туран пък бяха заменени от Марио Суарес, Габи и Саул.За Реал голямата звезда Кристиано Роналдо бе резерва. В защита пък Алваро Арбелоа и Рафаел Варан бяха титуляри вместо Карвахал и Пепе.
Реал можеше да открие резултата още в първата минута. Тогава след центриране от корнер Серхио Рамос надскочи двама съперника и засече от упор с глава, но Облак направи решително спасяване на голлинията.
Последва териториално преимущество на гостите, но без други голови положения. При една атака на Атлетико Торес прехвърли Навас и вкара в мрежата, но бе в очевидна засада.
В 12-та минута Гарет Бейл засече с глава в мрежата центриране от фаул, но голът правилно бе отменен заради засада. Атлетико веднага организира бърза контраатака чрез Гризман и Раул Гарсия и французинът нанесе удар от около 12 метра, но Кейлър Навас се хвърли и спаси.
Преди центрирането от корнера Сами Кедира и Раул Гарсия се сдърпаха, като халфът на Атлетико бутна в лицето германеца. Съдията обаче не видя инцидента.
В 21-та минута Рафаел Варан първо допусна ужасна грешка и позволи на Гризман да му отнеме топката и да тръгне сам срещу вратаря. След това обаче го застигна и с решителен, чист шпагат отзад го неутрализира.
В 33-та минута Атлетико имаше отлична възможност, след като Серхио Рамос изчисти с глава центриране право на пътя на Раул Гарсия. Той овладя в наказателното поле и стреля от десетина метра, но Марсело изби пред вратата.
Три минути по-късно на другия край на терена Марсело центрира и Кедира засече с глава, но над вратата. В следващата атака Карим Бензема нанесе плътен удар извън наказателното поле, но не изненада Облак.
Първото добро положение след почивката бе в полза на Реал. Тогава Марсело даде прехвърлящо подаване зад защитата от повече от 40 метра, Бейл изпревари пазача си и от воле засече, но покрай вратата.
Атлетико имаше много опасна контраатака, при която обаче подаването към непокрития Гризман бе неточно.
В 55-та минута обаче домакините получиха дузпа. Раул Гарсия започна да се бута в Серхио Рамос преди изпълнение на  тъч, защитникът  също го хвана и двамата паднаха назад. Така съдията посочи бялата точка и самият Раул Гарсия не сбърка.
Карло Анчелоти реагира, като пусна в игра Кристиано Роналдо на мястото на Хамес. Реал наложи териториален натиск, но стигна само до няколко неточни центрирания. В 73-та минута спечели пряк свободен удар на удобна позиция пред наказателното поле, но Роналдо стреля неточно.
В 76-та минута Атлетико нанесе втори удар. След центриране от корнер Хименес надскочи защитата и с глава заби топката в мрежата. Реал опита да засили натиска, но изобщо не притесни защитата на Атлетико.
Влезлият като резерва Хесе имаше рядка възможност да стреля от странична позиция, но се забави малко и след това центрирането  му бе блокирано. В 86-та минута Тони Кроос успя да нанесе нелош удар от границата на наказателното поле, но Облак внимаваше и спаси.