София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Реал (Мадрид) също тръгна с победа

"Кралете" постигнаха успех с 3:1

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Реал (Мадрид) показа, че не е забравил как се постигат гръмки победи и надви Ейбар с 3:1 пред празните трибуни, на стадион "Алфредо Ди Стефано" в Мадрид.

Това бе първи мач за "кралете" след карантината и в крайна сметка те успяха да вземат теста с "отличен".

След този двубой от 28-ия кръг на Ла Лига отборът на Зинедин Зидан е втори и е на само две точки зад лидера Барселона, който също започна подновяването на испанския шампионат с убедителен успех.

Кроос даде аванс на символичните домакини още в 4-ата минута, след като отправи фантастичен удар около границата на наказателното поле. Противников бранител изчисти топката и тя попадна право в краката на германеца, който директно изстреля кълбото в мрежата.

В 30-ата минута Рамос на практика "уби" каквато и да е интрига в сблъсъка. Азар го намери сам срещу вратаря, след като и двамата излязоха пред противниковия страж непокрити, и за бранителя остана най-лесното, а именно да вкара в опразнения ъгъл.

Седем минути след това с прекрасен удар по земя от наказателното поле Марсело направи преднината на "кралете" класическа.

Второто полувреме започна с добро темпо, но след точно час игра започнаха масовите смени. В 60-ата минута гостите вкараха почетен гол чрез Бигас, който бе доста комичен.

Бигас игра последен с топката, като в същото време играч на Реал опита да я изчисти. Куртоа се обърка и в крайна сметка топката лековато му влезе в мрежата.

В 70-ата минута Леон можеше да вкара за гостите след удар от близка дистанция, но Куртоа направи впечатляващо спасяване.

До самия край нямаше повече голове.