София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ред Бул показа как ще изглежда RB19 за сезон 2023

В нашия отбор сме новатори и това представяне също го показва

1 годинаМоторни 29 Симеон Кисьов

Ред Бул показа как ще изглежда новият болид на отбора RB19 за сезон 2023. Това се случи на организираното специално за случая представяне в Ню Йорк.

Кристиан Хорнер заяви, че за Ред Бул е специално събитие да е в САЩ и Ню Йорк.

„Формула 1 има огромен ръст през последните години, особено в Съединените щати. Страхотно е това да се наблюдава. И особено младите фенове, които са цяла нова демографска група“, коментира шефът на екипа от Милтън Кийнс.

„В нашия отбор сме новатори и това представяне също го показва. Нямаме търпение за новия сезон. Съперниците ни със сигурност не са стояли на едно място. Ферари, Мерцедес, други отбори може да направят големи крачки напред. Ще видим всички коли след броени седмици в Бахрейн. Ще има хубави и лоши моменти до ноември. Ние се надяваме да продължим като миналия сезон и да поддържаме тази инерция“, допълни Хорнер.

2023 г. ще е втори сезон във Формула 1 при техническите правила, които влязоха в сила през миналата година.

„Има някои дребни промени по отношение на аеродинамиката, които засягат аеродинамиката“, каза още Хорнер.

„И гумите са малко по-различни. Надяваме се RB19 да ползва силните страни на най-успешния болид в историята ни – RB18“, допълни той.

„В Ред Бул винаги сме се стремили да вършим нещата първи и по различен начин. За първи път провеждаме представяне извън Великобритания. За първи път изобщо отбор от Формула 1 се представя преди сезон в Съединените щати“, каза още шефът на Ред Бул в Гран при.

Хорнер също така обяви, че Ред Бул ще използва специално оцветяване във всеки един старт на територията на Съединените щати. Екипът от Милтън Кийнс ще проведе конкурс, наречен „Make You Mark.“ В него ще бъдат поканени голям брой фенове, които ще проектират различни разцветки за състезанията в Маями, Остин и Лас Вегас.

Шефът на Ред Бул обясни, че предложенията ще бъдат оценявани от жури, преди да бъде обявен победител, който ще има честта да се оцвети RB19 за едно състезание.

„Става дума за това феновете да участват в дизайна и външния вид на автомобила“, каза Хорнер.

„Тази година ще има три състезания в САЩ. За пръв път в историята си ще привлечем феновете да участват в създаването на ливреята за тези три състезания.“

„Това ще бъде състезание и огромна възможност за всеки. Ние мислихме дълго и упорито по този въпрос. Знаем, че хората искат да видят именно нещо подобно. Ето, това е вашият шанс да можете да го направите.“

„Конкурсът за първия американски старт в Маями се открива днес. [Това е шанс] да се включите и да предложите някои интересни окраски. След това ще има жури от съдии. Те ще ни помогнат да изберем най-добрите и най-забележителните за тези три състезания на територията на САЩ“, добави Кристиан Хорнер.