София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Роберто Манчини ще води Италия до 2026 година

Президентът на федерацията Габриеле Гравина потвърди, че Манчини е подписал нов контракт, който изтича през 2026 година

3 годиниФутбол 8 Симеон Кисьов

Роберто Манчини официално подписа нов договор с Италианската футболна федерация. Президентът на федерацията Габриеле Гравина потвърди, че Манчини е подписал нов контракт, който изтича през 2026 година. Така 56-годишният специалист ще води “адзурите” на още 2 европейски и две световни първенства, ако, разбира се, четирикратните шампиони на планетата се класират на всички тези форуми. Той ще бъде на кормилото на тима до Мондиал 2026, на който домакини са САЩ, Мексико и Канада. 

Гравина заяви, че Манчини е свършил брилянтна работа като национален селекционер на Италия от 2018 година насам и от Федерацията са се почувствали задължени да продължат проекта, който са започнали заедно с бившия нападател.

"Много съм щастлив и благодаря на президента. Искаме да продължим проекта, който започнахме преди три години. Имаме много млади играчи и се надявам скоро да оберем плодовете от нашия труд", сподели Манчини.

Италия е в една група с Турция, Уелс и Швейцария на Европейското първенство, което започва на 11 юни.