София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Рома изпусна Лацио в дербито на Вечния град

„Вълците“ и „орлите“ поделиха по една точка след две вратарски грешки

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Грандовете Рома и Лацио завършиха 1:1 пред пълните трибуни на "Олимпико" в голямото дерби на Рим от 21-ия кръг на италианската Серия „А“. Преди големия сблъсък на Вечния град и двете агитки направиха страхотни хореографии.

И двата гола бяха реализирани още през първата част и дойдоха след вратарски грешки. Първо това направи албанският страж на „орлите“ Томас Стракоша, който излезе неразчетено и капитанът на „вълците“ Един Джеко (26) се разписа с глава след центриране на Браян Кристанте. Това бе гол №99 за босненеца с екипа на тима, 71 от тях за първенство. До този момент символичните домакини имаха тотално превъзходство по отношение владението на топката, а малко след гола пропуски направиха Джеко и Юндер.

Вратарят на Рома Пау Гомес пък направи още по-голям гаф. Испанецът първо изби топката нагоре от аутлинията, след което изби още веднъж лошо кълбото от голлинията и попречи на Смолинг да избие, а Франческо Ачерби (34) от един метър изравни с петото си попадение за „орлите“.

Минута преди края на първата част Пелегрини беше близо до това да донесе отново аванс на Рома, но след шута му от около 20 метра топката се отби в лявата греда на Стракоша.

След почивката съперниците се хвърлиха в здрава битка за трите точки, но нито един от тях не успя да реализира някое от положенията си. Така в крайна сметка се стигна до подялба на по една точка.

Рома остава на четвърта позиция с 39 точки, а Лацио е трети с 46 и на 2 зад съперника на Лудогорец в 1/16-финалите на Лига Европа Интер. Лидер е Ювентус с 51 точки.