София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Рома показа мускули срещу лидера в голово шоу

"Вълците" на три пъти изравняваха на Милан

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Следващият съперник на ЦСКА в Лига Европа - Рома завърши при 3:3 като гост на лидера Милан в двубой от 5-ия кръг на италианското футболно първенство.

"Вълците" допуснаха ранен гол и Златан Ибрахимович откри резултата още във втората минута. Последва добра възможност за Един Джеко в 10-ата минута, преди босненецът да възстанови равенството в 14-ата след удар с глава.

До края на първата част Милан имаше няколко шанса, но Хакан Чалханоглу и Симон Кяер не успяха да изведат "росонерите" отново напред в резултата.

През първата част Рома владя топката в 42% от времето и отправи пет точни удара в рамката на вратата на Милан при 6 за домакините.

Второто полувреме започна като първото и "росонерите" пак вкараха още в началото му. Този път се разписа 20-годишният белгиец Алексис Саелемакерс, оказа се в добра позиция в наказателното поле.

Голмайсторът на Рома Един Джеко можеше да изравни в 53-ата минута, останал очи в очи с вратаря на Милан Чиприян Татарушану, но стреля на сантиметри от гредата. Десет по-късно и Мхитарян опита да изравни, но отново не успя да преодолее 34-годишния румънски страж на "росонерите".

Натискът на Рома се усили и "вълците" стигнаха до дузпа, превърната в гол от Жордан Верету в 70-ата минута.

По-малко от десет минути след това обаче и Милан получи право да изпълни дузпа, а Ибрахимович не сбърка и прати вратаря в другия ъгъл за 3:2.

Головото шоу обаче не беше свършило и Мараш Кумбула вкара отблизо (84') при корнер, след като се възползва от неуспешен опит на Ибрахимович да изчисти топката, оформяйки крайното 3:3.

Резултатът можеше да е различен, но Милан пропусна две страхотни възможности в края, но Кеси и Романьоли не успяха да отбележат.

Милан остава начело в класирането с първа загуба на точки от началото на сезона (4 победи и равенство), докато Рома е на 9-о място, записвайки втори хикс след старта на шампионата.

В днешния двубой "вълците отправиха 11 удара към вратата на Милан, от които 9 точни.