София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Рома с трета поредна победа

"Вълците" надвиха с 2:1 Верона след попадения на Жордан Верету и Един Джеко, а Матео Песина беше точен за гостите с пета

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Рома се възползва от грешната стъпка на Наполи и вече има преднина от 4 точки на 5-ото място в Серия "А". "Вълците" надвиха с 2:1 Верона след попадения на Жордан Верету и Един Джеко, а Матео Песина беше точен за гостите с пета.

Джеко действаше на върха на атаката на Рома, подпомаган от Хенрих Мхитарян и Лоренцо Пелегрини. За гостите от Верона в предни позиции стартира Валерио Вере, а Матия Дзакани и Матео Песина бяха другите офанзивни фигури в състава на Иван Юрич.

Джанлука Манчини отправи първия опасен удар към вратата на Верона, а в 8-ата минута домакините получиха дузпа, отсъдена за нарушение на Алън Емпереур срещу Пелегрини. Останаха съмнения дали бранителят на гостите не стигна пръв до топката, но Енцо Мареска посочи бялата точка и Верету откри резултата.

В средата на полувремето Мхитарян удари греда след комбинация с Джеко, а шут на Бруно Перес беше блокиран от бранител в жълто. В добавенто време на първата част "вълците" направиха много красива атака, при която Леонардо Спинацола центрира на главата на Джеко и таранът реализира своя гол номер 15 през сезона.

Интригата се върна в 47-ата минута след не по-малко атрактивна комбинация. Подаването достави Дзакани, а Песина отклони топката с пета и показа, че Верона няма да се предаде. Рома обаче продължи да е по-активният отбор и Джеко пропусна от удобна позиция, стреляйки в аут.

В 65-ата минута Мхитарян също пропусна да вкара трети гол за "джалоросите", а в 68-ата Марко Силвестри спаси удар на Манчини. Верона допускаше много грешки в защита, а поредната от тях не беше наказана от Мхитарян.

В последните минути Верона не успя да притесни сериозно отбраната на Рома и "вълците" за трети път през сезона записаха три поредни победи. В следващия кръг отборът на Пауло Фонсека ще посрещне Интер, а Верона ще е домакин на Ааталанта.