София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Рома вече е в горната половина на таблицата в Серия "А"

Джеко и Педро се развихриха в зрелище на "Олимпико"

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Рома вече е в горната половина на таблицата в Серия "А". Отборът на Пауло Фонсека разгроми с 5:2 новака Беневенто, а в основата на победата бяха Един Джеко и Педро Родригес. Бившият испански национал изравни, след като гостите бяха повели още в 5-ата минута, а Джеко се разписа два пъти за убедителния успех.

В миналия кръг "вълците" взеха първа победа за сезона - 1:0 срещу Удинезе като гост. Авторът на гола Педро започна като титуляр и днес, а другите офанзивни оръжия на "вълците" бяха Джеко и Хенрих Мхитарян. Крис Смолинг пропусна двубоя и в центъра на защитата се появи Браян Кристанте, който си партнираше с Джанлука Манчини и Рожер. На пейката остана новото попълнение Борха Майорал.

Беневенто счупи рекордите в Серия "Б" през миналия сезон, а в началото на този показа, че може да се представя на ниво и в елита, побеждавайки Сампдория и Болоня. Филипо Индзаги не можеше да разчита на Николас Виола и Габриеле Мончини, но разполагаше с интересно атакуващо трио в лицето на Яго Фалке, Джанлука Капрари и Джанлука Лападула.

Само след 5 минути игра Капрари стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в бранител на Рома и стана неспасяема за Антонио Миранте. "Джалоросите" не се разколебаха от лошото начало и обсадиха вратата на съперника. В 31-ата минута Лоренцо Пелегрини намери непокрития Педро, който възстанови равенството.

Няколко минути по-късно Мхитарян изведе Джеко и той технично прати топката в обратния ъгъл - 2:1 за Рома. В края на полувремето Мхитарян вкара гол след центриране от десния фланг, но той беше отменен заради засада.

В 55-ата минута Жордан Верету направи изключително глупава дузпа. Лападула не успя да преодолее Миранте, но имаше късмет, че топката се върна в него и добавката му беше точна. Не след дълго Рома също получи дузпа. Нарушението беше на вратаря Лоренцо Монтипо срещу Педро, а Верету се разписа за 3:2.

До края "вълците" се забавляваха на терена, а Беневенто не знаеше как да спира скоростните атаки на домакините. В 77-ата минута трима футболисти на Рома изскочиха срещу Монтипо, последва пас на Мхитарян към Джеко и втори гол на босненеца. След попадението той беше заменен от дебютанта Борха Майорал.

Най-красив беше последният гол, дело на Карлес Перес. Юношата на Барселона се разходи между няколко бранители на гостите и с кинжален удар прати топката до гредата за крайното 5:2. След седмица на "вълците" им предстои много по-тежко изпитание - гостуване на Милан, а Беневенто ще посрещне Наполи.