София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Роналдо е приел офертата от Саудитска Арабия, обяви "Марка"

Контрактът му ще е за 2,5 години при рекордно възнаграждение в историята на футбола - по 200 млн. евро на сезон. Най-вероятно в тази сума са включени и приходите от реклама

1 годинаФутбол 1 Симеон Кисьов

Кристиано Роналдо е казал "да" на предложението на Ал Насър и след края на Световното първенство ще се присъедини към клуба от Саудитска Арабия, обяви “Марка”. Контрактът му ще е за 2,5 години при рекордно възнаграждение в историята на футбола - по 200 млн. евро на сезон. Най-вероятно в тази сума са включени и приходите от реклама.

За сравнение, Лионел Меси и Неймар заработват годишно по 70 - 75 млн. евро.

Официално договорът на Кристиано ще влезе в сила от 1 януари. “Марка” допълва, че при самото подписване футболистът ще получи и бонус в размер на близо 100 млн. евро.

Португалецът е свободен агент, след като наскоро разтрогна с Манчестър Юнайтед.

Ал-Насър е най-успешният клуб в Саудитска Арабия с 29 трофея от местни и международни турнири. В момента треньор е французинът Руди Гарсия, който преди това беше начело на Марсилия, Рома, Лион, Лил и др.

Елитната дивизия в Саудитска Арабия е съставена от 16 клуба, а самото първенство тече по схемата на повечето в Европа - от август до май. Ал Насър е бронзов медалист от миналия сезон, а в момента е на втора позиция.