София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

РОЗБЕРГ ОБВИНИ ЛИПСАТА НА КОМУНИКАЦИЯ ЗА СЛАБОТО СИ ПРЕДСТАВЯНЕ

"ЗА КИТАЙ ТОЗИ ПРОБЛЕМ ТРЯБВА ПОВЕЧЕ ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ"

9 годиниМоторни 1 Телевизия Евроком

Нико Розберг хвърли цялата вина за слабото си представяне в днешната Гран при на Малайзия върху липсата на добра комуникация с бокса на Мерцедес. Розберг не успя да настигне съотборника си Люис Хамилтън в края на надпреварата и остана едва трети, след като за победата се пребори Себастиан Фетел.

Германецът призна, че не е знаел защо първо настига съотборника си Хамилтън, а при следващия бокс е изоставал от него. Нико признава, че твърде късно е видял, че двамата са на различна стратегия, без инженерите на отбора да го предупредят. Така Розберг се свлече до третото място в класирането при пилотите, на десет точки изоставане от Хамилтън и на седем от Фетел.

"Трудно е, когато комуникацията ни с инженерите не е добра. Те не са в колите ни, а разполагат с компютри и всички данни. Днес нямах никаква информация. Трябва да подобрим това, ще се съберем и ще намерим начин до старта в Китай подобни ситуации да не се повтарят", коментира Розберг.

"Първо нямах представа защо настигам Хамилтън, при следващия бокс пък той се отдалечаваше от мен. Късно разбрах, че сме с различни типове гуми и различни стратегии и нямах време за атака на второто място на финала", завърши германецът