София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СЕБАСТИАН ФЕТЕЛ: АКО ВАЛИ, С ФЕРАРИ ИМАМЕ ШАНС ЗА ПОБЕДА

"ТРЯБВА ДА БЪДЕМ РЕАЛИСТИ, ПРЕДНИНАТА НА МЕРЦЕДЕС Е МНОГО ГОЛЯМА"

9 годиниМоторни 1 Телевизия Евроком

Себастиан Фетел не скри радостта си по време на пресконференцията след днешната квалификация за Гран при на Европа. Четирикратният световен шампион преживява мечтан дебют за отбора на Ферари, след като в първия кръг бе най-бърз от останалите зад двата болида на Мерцедес, а в днешната квалификация дори успя да ги раздели с второ време.

"Да, ако вали и условията останат променливи, според мен във Ферари имаме шанс дори и за победа. Въпреки това ще ни е много трудно, защото днес се възползвах максимално от отворилата се възможност, а утре никой не може да каже какво ще стане", коментира шансовете си Фетел.

"Трябва обаче да бъдем реалисти и да признаем, че преднината на Мерцедес е много по-голяма от днешната ми разлика с Люис Хамилтън. Въпреки това е изключително приятно дори и в подобни условия да имам шанс да вляза в пряка борба със сребърните коли. Миналата година за мен това беше нереална цел. Сега с Ферари свършихме невероятно много работа и резултатите ни показват, че се движим в правилната посока."