София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Себастиан Фетел спечели Гран При на Бразилия

Люис Хамилтън се представи впечатляващо на "Интерлагос

6 годиниМоторни 8 Телевизия Евроком

Себастиан Фетел спечели Гран При на Бразилия, предпоследен кръг от сезон 2017 във Формула 1. Германецът се представи много силно на пистата "Интерлагос" и заслужено постигна първа победа от Гран При на Унгария насам и общо пета за годината. Това бе трети случай, в който Себ триумфира в Сао Пауло.
Времето на Фетел бе 1:31:26.262 ч. Втори на 2,7 секунди след него завърши Валтери Ботас, който още в началото не успя да удържи на натиска на пилота на Ферари. Трети с изоставане от 4,6 секунди от победителя финишира другият представител на Скудерия - Кими Райконен.
Новият-стар световен шампион Люис Хамилтън също се представи забележително. Британецът започна от питлейна след злощастната квалификация, в която катастрофира, направи серия от изпреварвания и в крайна сметка финишира четвърти. В един момент от състезанието Хамилтън оглавяваше и колоната, но не успя да задържи лидерството докрай.
За Фелипе Маса пък състезанието на "Интерлагос" беше изключително емоционално. Бразилецът за последно кара предн родна публика, след като вече обяви, че се оттегля следкрая на сезона. Пилотът на Уилямс зарадва почитателите си с осмо място днес.
След Гран При на Бразилия Хамилтън събра 345 точки на върха в класирането, следван от Фетел с 302 и Ботас с 280. При механиците Мерцедес е лидер с 635 точки, следван от Ферари с 495 и Ред Бул с 358.