София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Щутгарт се спаси в продълженията, Дортмунд прати Херта на бараж

В герой за Щутгарт се превърна Ватаро Ендо, който вкара победното попадение на „Мерцедес-Бенц Арена“, като преди това Саша Калайджич вкара за домакините, а Антони Модест се разписа за „козлите“

2 годиниФутбол 9 Симеон Кисьов

Щутгарт ликува, а Херта тъгува след последните мачове за сезона в Бундеслигата. „Швабите“ победиха драматично с 2:1 Кьолн у дома, докато берлинчани загубиха визитата си на Боруси Дортмунд със същия резултат. В герой за Щутгарт се превърна Ватаро Ендо, който вкара победното попадение на „Мерцедес-Бенц Арена“, като преди това Саша Калайджич вкара за домакините, а Антони Модест се разписа за „козлите“.

В Северен Рейн – Вестфалия Херта поведе с гол на Ишак Белфодил, но попадения на Ерлинг Холанд и Юсуфа Мукоко направиха така, че тимът на Феликс Магат ще играе плейоф за оставането си в Първа Бундеслига.

Херта стартира страхотно на „Сигнал Идуна Парк“, като още в 16-ата минута при една от атаките Дан-Аксел Загаду фаулира играч на гостите и съдията Тобиас Щилер посочи бялата точка. Зад топката застана Ишак Белфодил, който безкомпромисно прати топката в мрежата.

Този гол подейства отрезвяващо на тима на Марко Розе и „жълто-черните“ тръгнаха в атака. Атаките им дадоха резултат чак в 67-ата минута. Тогава Марвин Платенхарт игра с ръка в наказателното поле и бе отсъдена нова дузпа, която Ерлинг Холанд реализира – 1:1.

Гостите се опитаха да се окопаят, за да задържат равенството, но вестфалци продължиха да атакуват, без да се съобразяват, че тяхна победа може да изпрати „Старата дама“ на 16-ото място.

Вторият гол във вратата на Марсел Лотка дойде в 84-ата минута, когато Юсуфа Мукоко стигна до добро подаване от Джуд Белингам и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на берлинчани. По този начин Херта загуби в Дортмунд и така остава на 16-о място с 33 точки.