София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Славия и Пирин (Благоевград) завършиха 1:1

"Белите" и Пирин завършиха 1:1

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Славия и Пирин (Благоевград) завършиха 1:1 в мач от 10-ия кръг на Еfbet Лига на стадиона в "Овча купел". Рожденикът Станислав Костов (б.р. - днес навърши 30 години) наказа "белите" в 67-ата минута, за да даде преднина на "орлетата" след фатална грешка на Емил Виячки. Защитникът на домакините обаче бързо се поправи и само две минути по-късно реализира изравнителното попадение... с гръб.

Пирин остава на последното място в класирането с едва 5 точки в актива си, докато Славия има 18 и е втори. Лидер в момента е Ботев (Пловдив) с 21.

Първата интересна ситуация се откри пред гостите, водени от мениджъра Уорън Фийни. Станислав Манолев проби oтдясно и подаде към Брахими, който не успя да се разпише. В 11-ата минута много активният днес Станислав Костов стреля от дистанция, новоизлюпеният национал Светослав Вуцов успя да се справи.

В 33-ата минута футболистите на Славия бяха близо до гол. Тони Тасев проби по дясното крило, след което подаде на Радослав Кирилов, който стреля силно, но топката се отби в десния страничен стълб и излезе в корнер.

Шест минути по-късно шанс се откри и пред гостите от Благоевград. Орлин Старокин подаде на Костов, който напредна и шутира, но Вуцов го отчая с блестяща намеса.

Секунди преди края на първата част Тони Тасев също пробва мерника си, Петър Петров улови.

В 58-ата минута Иван Минчев стреля от фаул, но извън целта. В 66-ата минута Мохамед Брахими също шутира от далечна дистанция, но без да затрудни Вуцов.

Секудни след това "орлетата" наказаха грешка на Емил Виячки и поведоха в резултата. Манолев получи подарък от защитника на Славия, излезе очи в очи с Вуцов и подаде на връхлитащия Станислав Костов, който отбеляза на празна врата - 0:1.

Две минути по-късно грешникът за гола на Пирин Емил Виячки успя да изкупи вината си. Иван Минчев центрира от ъглов удар, бранителят скочи да я засече с глава, но тя се отби в гърба му и влетя в мрежата на Петър Петров - 1:1.

До края не падна ново попадение и срещата приключи 1:1.