София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Славия най-накрая победи

"Белите" излъгаха Царско село, гостите удариха две греди

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Славия победи гостуващия Царско село с 1:0 в последния мач от седмия кръг на efbet Лига и записа първи успех от началото на сезона. "Белите" сложиха край на кошмарната си серия от шест поредни загуби и седем срещи без успех във всички турнири след гол на Филип Кръстев (72). Александър Тарханов и днес не можа да води домакините заради документални проблеми. Руският специалист бе заместен от Мартин Кушев.

"Белите" бяха по-активни в началото, като Ертан Томбак и Атанас Кабов бяха много дейни по дясното крило, но Джони Пласид нямаше проблеми при две ситуации пред вратата си. Гостите отговориха с бърза атака на Дилан Мартенс, но точно на границата на наказателното поле халфът бе спрян от Андреа Христов. След това Стрегиакис хвана топката след точен удар на Панайотис Лука от малък ъгъл.

 

"Белите" имаха инциативата в следващите минути и на два пъти Радослав Кирилов центрира опасно от корнер, а Пласид да се намеси решително.

В 28-ата минута Андерсон Кордейро центрира от корнер и Мартин Кавдански имаше страхотен шанс да даде аванс на гостите, след като надскочи всички, но прати топката в дясната греда, а след това тя излезе в аут. Малко след това Панайотис Лука удари неволно в главата Атанас Кабов, който получи медицинска помощ.

В последната минута на първата част гостите удариха още една греда. Борис Галчев шутира от пряк свободен удар, но топката се удари в напречната греда, а Стергиакис се намеси и спаси при добавката отдалеч на Андерсон Кордейро.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката в 57-ата минута Милен Гамаков видя пролука в защитата на Царско село и подаде отлично към Атанас Кабов, който навлезе в наказателното поле и шутира по земя в долния десен ъгъл, но Джони Пласид се намеси решително и изби в корнер.

В средата на второто полувреме двата тима направиха принудителни смени, след като Милен Гамаков и Мартин Кавдански получиха травми. За "белите" в игра се появи Георги Вълчев, а за гостите официален дебют направи бранителят Луис Педро.

 

В 66-ата минута Янис Карабельов шутира от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Джони Пласид, а при ответната атака Стергиагис изби с една ръка топката след удар на Емануил Манев с левия крак.

"Белите" успяха да поведат в 72-ата минута, когато организираха добра атаката отдясно. Емил Стоев центрира великолепно в наказателното поле, където Филип Кръстев остана непокрит и с глава реализира в десния ъгъл за 1:0. Скоро след гола домакините имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Радослав Кирилов, но не получиха такава.

Гостите опитаха финален щурм и в 85-ата минута Дилан Мертенс овладя в наказателното поле, но се забави и не успя да нанесе удар към вратата на Антонис Стергиакис, след което подаде към Янис Геролему. Кипърецът стреля, но стражът на "белите" се намеси решително.

В добавеното време на двубоя Андерсон Кордейро центрира в наказателното поле от ъглов удар, където Иван Бандаловски нанесе удар с глава, но топката премина покрай вратата. Малко след това и Емил Стоев от домакините отправи неточен удар.

След първата си победа за сезона Славия има вече 4 точки, но остава на предпоследната позиция. Царско село допусна втора поредна загуба и е девети с 9 точки.