София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Славия вгорчи дебюта на Любо Пенев

"Белите" сразиха "царете" и са на точка зад Левски

4 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Славия спечели убедително с 3:1 при визитата си на Царско село в шоу с красиви голове от 25-ия кръг от efbet Лига, който е първи след прекъсването заради пандемията от коронавирус. Така "белите" вгорчиха официалния дебют за новия треньор на домакините Любослав Пенев, който смени на поста Никола Спасов. Бившият наставник на Литекс, Левски и ЦСКА- Люпко Петрович наблюдава на живо срещата, но си тръгна на почивката.

Цветелин Чунчуков (13, 57) и Емил Стоев (85) се разписаха за гостите, а фамозен гол за домакините реализира Симеон Мечев.

Гостите започнаха по-активно и опитаха да пресират домакините в собствената им половина, но Царско село създаде първите по-сериозни положения и пропуски последователно направиха Хулио Родригес и Андерсон Кордейро.

В 13-ата минута Славия поведе с гол на Цветелин Чунчуков, който се пребори с Румен Гьонов за висока топка при центриране на Петър Патев и се разписа с глава.

След гола домакините се активизираха и погледнаха по-настойчиво към вратата на Антонис Стергиакис. В 26-ата минута Мирослав Будинов бе изведен зад гърба на защитата на Славия и бе фаулиран на границата на наказателното поле от Антонис Стергиакис. Вратарят получи жълт картон, а след това хвана топката след шута на Георги Минчев от прекия свободен удар.

До края на полувремето пропуски направиха последователно Галин Иванов от Славия, Венцислав Бенгюзов и Минчев от Царско село, които така не намериха целта. В заключителните минути на първата част Мирослав Будинов надскочи защитата на Славия и стреля с глава, но Стергиакис спаси.

В началото на втората част Минчев и Кордейро пропуснаха от изгодни позиции, а Гамаков от гостите шутира слабо от пряк свободен удар и не затрудни вратаря Пласид.

 

В 57-ата минута "белите" удвоиха преднината си след нов страхотен гол на Цветелин Чунчуков, който отправи силен и точен далечен удар, пращайки топката в горния ляв ъгъл. Шест минути по-късно и домакините най-накрая се разписаха чрез влезлия току що в игра Симеон Мечев, който бе намерен на границата на наказателното поле и с бомбен удар намали на 1:2. Веднага след попадението последва нов непростим пропуск за Царско село. Мирослав Будинов бе изведен зад гърба на защитата, но вместо да вкара топката в мрежата зад Стергиакис, шутира покрай вратата.

Срещата продължи на високи обороти и с атаки към двете врати, а пет минути преди края на редовните 90 резервата Емил Стоев получи топката след серия от рикошети и вкара нов красив гол, с който оформи и крайния резултат.

След успеха си Славия остана на пета позиция с 45 точки и една по-малко от Левски, а Царско село е на 11-о място с 22 точки.