София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сосиедад се върна към победите

За Реал Сосиедад предстои гостуване на Виляреал, докато Кадис посреща Реал Мадрид в следващия кръг от Ла Лига

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Реал Сосиедад победи с 3:0 Кадис в мач от 36-ия кръг на Ла Лига. Головете вкараха Александър Сьорлот, Аднан Янузай от дузпа и Портъ също с изстрел от бялата точка.

Домакините се върнаха към победите, след като нямаха успех в четири поредни мача в испанския елит. Със спечелените три точки Сосиедад си гарантира участието в евротурнирите през следващия сезон. Тимът се изкачи до шестото място с актив от 59 точки и при най-лошият развой може да падне максимум до седмата позиция. В същото време Кадис е 17-и с 35 точки, на 2 от зоната на изпадащите.

След по-силно начало Сьорлот изведе Сосиедад напред в резултата в 19-ата минута. Нападателят получи в наказателното поле, освободи си пространство и с удар по земя прати топката в мрежата за 1:0.

Останаха съмнения за засада, но след преглед с ВАР не беше открита нередност. В средата на първата част Херемиас Ледесма демонстрира страхотен рефлекс и успя да отрази много опасен удар на Микел Мерино.

В 32-рата минута удар с глава на Мартин Зубименди не намери целта, а пет минути по-късно Давид Силва също не съумя да отбележи, така че да удвои преднината на домакините.

Пет минути преди почивката Томас Аларкон изведе Усама Идриси. Той овладя и стреля от границата на наказателното поле. Топката влетя в мрежата, но голът не беше зачетен заради засада. Наложи се намеса на ВАР, така че да бъде установена нередността.

В 53-тата минута Сосиедад получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар за нарушение на Томас Аларкон. Зад топката застана Аднан Янузай, който запази хладнокръвие, така че да вкара ключовия гол в мрежата на Кадис.

В добавеното време на мача домакините направиха успеха си класически, след като получиха нов наказателен удар. Този път за фал на Виктор Гарсия. Порту се нагърби с изпълнението и не сбърка, така че да оформи крайния резултат 3:0.

За Реал Сосиедад предстои гостуване на Виляреал, докато Кадис посреща Реал Мадрид в следващия кръг от Ла Лига.