София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СРИНА СЕ НАЦИОНАЛНАТА КАУЗА

ПРЕДСТАВИТЕЛЯТ НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ ЛУДОГОРЕЦ ОТПАДНА СРАМНО ОТ НЕИЗВЕСТЕН ОТБОР

9 годиниФенски статии 11 Телевизия Евроком

Родиха ли се новите Евроидиоти? Във втория квалификационен кръг на ШЛ, Милсами победи и в двата мача Лудогорец. По този начин молдовският шампион отне от разградския клуб шанса да участва за трети път в историята си в европейските клубни турнири.

Как обаче се срути "националната кауза"? Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев реши да си разпродаде играчите и да създаде нов отбор с нов треньор. Никому неизвестният Бруно Рибейро показа, че може отлично да върши своята работа и записа 3 поредни загуби с "орлите". Все пак български отбор трябва да се гради с чужденци, а не с българи като Ивайло Петев, Стойчо Стоев и Георги Дерменджиев. Последният споменат беше освободен, защото в разградския отбор трябва да се развива схемата на "Висенте Калдерон". Най-подходящ за изпълнението на този план беше португалецът. Защо обаче той не успя да развие този модел? Обяснението е, че има езикови бариери между него и играчите. То как да развиеш такъв модел с дълбоки бразилски резерви и футболисти, които имат за цялата си кариера 3 гола?

В отбора на Лудогорец има само три нови попълнения, но основни фигури в състава от сезон 2014/2015 липсват. Отсъствието на Кайсара, който премина в Шалке 04, пролича и в 3-те загуби на Рибейро. Героите от изминалото участие на Лудогорец в Шампионска лига също липсват в плановете на Рибейро. Разбира се, Вандерсон отбеляза, но не успя да зарадва всичките фенове на Лудогорец. Факт е, че първият чужденец на треньорския пост в Лудогорец помогна на отбора да допусне най-ранното си отпадане в Европа. Като традиция в отбора от Делиормана се създаде и смяната на треньорите. В своята четиригодишна история, всеки треньор на отбора е награждаван с освобождение за заслугите си.

Но кой сме Ние да виним собственик на отбор, който е направил толкова много за българския футбол. Той превърна Лудогорец в една национална кауза. Кауза, която отпадна срамно от аустасайдер. Отново български отбор няма да вземе участие в най-комерсиалния футболен турнир в Европа. Ние, Българите, сме свикнали да оставаме разочаровани от родния футбол. Как обаче се чувстват милионите фенове на Лудогорец? Все пак, за пръв път техните месии няма да играят в Европа. А какво ли ни очаква в Лига Европа? След като се изиграят реваншите, ще можем да отговорим колко Евроидиота има България! ТУК може да видите и подробности от мача между Милсами и Лудогорец.

Автор: Кристиян Кръстева