София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Стоилов: Затварям чалготеката Левски

13 години се е рушило тук, каза новият треньор на "сините"

3 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Станимир Стоилов се завърна след 13 години на стадион "Георги Аспарухов" и отново е треньор на Левски. Специалистът застана пред медиите в първия си работен ден в клуба и говори по всички теми. Договорът на Стоилов е до 2024 година.

"След 13 години и най-успешният ни треньор се завръща в най-тежкия момент. Вярвам, че това ще е повратна точка за възраждането на Левски", каза Сираков.

"Тези 13 години явно се е рушило, а не се е градило. За мен Левски основно е любов и е най-важно да има стабилност. Мога да обещая, че ще има много работа, нищо друго. Трябва да направим Левски да бъде по-добре изглеждащ и успешен. Раните са безброй. Трябва да градим нещо стъпка по стъпка. Слушахме обещания толкова години, а накрая всичко се сриваше.

Често се случваше да бъда остър към клуба, но съм бил прям и съм казвал нещата, защото милея за клуба. Имам високи цели, но не се отказвам от нищо. Не е реално да мислим за титлата, но трябва да се борим за Купата и място в евротурнирите. Ако работим добре, ще се случат нещата.

С две прости думи - затварям чалготеката Левски и отварям професионален футболен клуб Левски", бяха първите думи на Стоилов.

„Никога не съм се притеснявал за себе си. Винаги съм се притеснявал, когато съм бил треньор на Левски, какво ще стане с клуба. Знам, че футболистите са най-изстрадалите. Те се измориха да губят. Футболистите трябва да се променят, ако искат да обикаляме трибуните в добро настроение. Нямаме реки от пари, а имаме сигурност. С добра работа може да очакваме по-добри резултати. От утре се захващаме с по-сериозната работа. Пред Левски е изключително тежък път.

Футболните ни противници Лудогорец и ЦСКА избягаха прекалено много напред във всяко едно отношение. Лудогорец избяга изключително много напред защото вече има завършена база. Няма да бъда истински щастлив, ако редуваме слаби и силни игри. Ще се опитаме да променим мисленето“, допълни още треньорът.