София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Стъридж изхвърлен от футбола до юни

Освен че Стъридж няма право да играе никъде по света до месец юни, глобата му също бе удвоена и вече е 150 000 паунда

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Новината за прекратения договор на Даниел Стъридж с Трабзонспор получи своето обяснение, след като стана ясно, че нападателят е наказан да не играе футбол до юни тази година. Санкцията е вследствие на това, че Футболната асоциация на Англия спечели обжалването срещу Регулаторната комисия, която през миналия юли наложи наказание от две седмици на Стъридж и глоба от 75 000 паунда заради нарушаване на правилата, свързани със залагания.

Английският национал бе обвинен в това, че е дал "вътрешна информация" на своя брат, който е заложил за евентуален трансфер на Стъридж в Севиля през януари 2018. До такъв трансфер изобщо не се стигна, а по-късно нападателят отиде в Уест Бромич. Тогава от ФА обявиха, че не са съгласни с наказанието, което е било твърде снизходително, и ще обжалват, както се и случи.

Освен че Стъридж няма право да играе никъде по света до месец юни, глобата му също бе удвоена и вече е 150 000 паунда.