София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Тен Хаг за мотивите за избора си, потенциала на Юнайтед, Роналдо и Магуайър

Истината е, че приех тази работа, защото освен фантастична история, тук има и огромен потенциал за бъдещето

2 годиниФутбол 9 Симеон Кисьов

Ерик тен Хаг даде първата си пресконференция като мениджър на Манчестър Юнайтед. В нея нидерландецът говори за мотивите да приеме това предизвикателство, за потенциала на играчите, които в момента са в състава, както и конкретно за ролята на голямата звезда Кристиано Роналдо и капитана Хари Магуайър.Бившият треньор на Аякс вчера изгледа загубата от Кристъл Палас от последния кръг на Премиър лийг, а от днес официално започва да изпълнява задълженията. Клубът потвърди, че негови асистенти ще бъдат Митчел ван дер Гааг и Стив Макларън.

„Днес съм много щастлив да се срещна с вас и да бъда тук. Бях посрещнат много топло от всички в клуба. Нямам търпение да започна да работа. Вече това е моят дом и аз искам да постигна успехи тук. Имам добро усещане заради хората наоколо и срещите, които имах с тях. Имаме план и целта е да бъде изпълнен. Дали имаме нужда от нови футболисти? Все още съм в процес на анализ. Искам да работя с тези играчи. В предишния сезон този отбор завърши втори в Премиър лийг, така че потенциалът е огромен.

Дали Юнайтед може да се бори за титлата? В момента не мисля за това. Мисля, че това е проект и той ще отнеме време. Ще вървим мач за мач и ще видим. Премиър лийг е фантастична надпревара. Вече се срещнах с големи отбори и големи треньори от Висшата лига, така че знам как да се справя. Ясно е, че Премиър лийг е най-голямото първенство в света. Нямам търпение да се боря с всички.

Истината е, че приех тази работа, защото освен фантастична история, тук има и огромен потенциал за бъдещето. Не разговарям в момента с играчите, защото те имат нужда от почивка, но нямам търпение да започна.

Разбира се, че Роналдо е част от проекта. Той ще донесе голове на отбора. Дали Магуайър ще е капитан и през следващия сезон? Трябва да повторя, че следващият сезон е нещо различно от този, който измина. Магуайър върши страхотна работа, той е изключителен играч. Постигнал е много и приносът му за Манчестър Юнайтед е голям“, заяви Тен Хаг по време на първата си пресконференция.