София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Тибо Вион отново в игра за ЦСКА до края на месеца

Французинът получи контузия в глезена в плейофа реванш за влизане в групите на Лигата на конференциите срещу Виктория (Пилзен), като се наложи да претърпи операция

2 годиниФутбол 7 Симеон Кисьов

Възстановяването на универсалния футболист на ЦСКА - Тибо Вион върви много добре и очакванията са той да бъде на разположение на треньора Стойчо Младенов до края на месеца, пише "Тема спорт".

Французинът получи контузия в глезена в плейофа реванш за влизане в групите на Лигата на конференциите срещу Виктория (Пилзен), като се наложи да претърпи операция.

Първоначално кракът му бе обездвижен със специален ботуш, който той свали преди около две седмици. Оттогава насам поливалентният футболист се подготвя във фитнеса и постепенно повишава натоварванията по специална програма, изготвена от кондиционния треньор на "армейците" Кирил Динчев, и скоро ще поднови занимания с топка.

Ако всичко върви по план, завръщането на Вион ще съвпадне с поредния натоварен период за ЦСКА тази есен.

Между 21 и 31 октомври "армейците" ще изиграят 4 мача. Първо домакинстват на Зоря (Луханск) в Лигата на конференциите, а 3 дни по-късно, на 24 октомври, неделя, гостуват на Берое. На 28 октомври приемат Арда в турнира за Купата на България, а на 31-и на "Армията" идва Локомотив (Пловдив). Именно в един от тези 4 мача Вион ще се завърне в игра.