София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ТИТИ ПРИЗОВА ФЕНОВЕТЕ ЗА ПОДКРЕПА

ПАПАЗОВ ЩЕ ОПИТА ДА ОСИГУРИ ФИНАНСОВА ПОМОЩ НА НБЛ

9 годиниБаскетбол 4 Телевизия Евроком

Новоизбраният президент на Националната баскетболна лига (НБЛ) Константин Папазов даде пресконференция, на която обясни как ще се ръководи от тук нататък родното ни първенство.

 „Идеята представител на клубовете да бъде президент на лигата се роди миналата година, когато се появиха доста спорове, най-вече имаше огромни претенции. Да не конкретизирам, мисля, че всички клубове вечно недоволстваха и това недоволство се прехвърляше върху Иван Ценов, който със нищо не заслужаваше, защото категорично твърдя, че и като възможности за реклама, и като организация, и като идеии, и въобще като авторитет смятам, че най-малко бих искал да постигна това, което той е направил

 Като цели той си поставви да постигне добри финансови резултати, както и да намери нови спонсори и кандидат за закупуване на името на баскетболната лига за определен срок от време. По този начин Папазов се надява да повиши качестово на продукта, който предлага и да повиши интереса на феновете към него.

 Папазов се надява да получи необходимите средства, които си е поставил за цел. Той е водил преговори с две застрохователни компании, които биха могли да окажат парична подкрепа. Друга цел пред него е да бъде намерено име на лигата, което само по себе си да донесе не само финансова помощ, но и авторитет.

 Тити Папазов отправи и призив към българския фен да промени манталитета си и да започне да посещава колкото се може повече мачове от родното първенство.

Бившият треньор на Левски разкри още, че за миналия сезон клубовете от лигата са си разделили сумата от едва 4 хиляди лева, което според него е срамно за българския баскетбол.