София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Томас Тухел с първи думи като треньор на Байерн

Случилото се сега беше изненадващо, очаквах да работя в чужбина, призна 49-годишният специалист

1 годинаФутбол 2 Симеон Кисьов

Новият треньор на Байерн Томас Тухел беше представен пред медиите. 49-годишният специалист призна, че самият самият той е бил изненадан от поканата да поеме германския гранд.

“Чест е за всеки треньор да получи покана от Байерн. Вчера, когато подписвах договора си в клубния офис, видях, че това е много специално място. В ДНК-то на клуба е залегнало само да се печели, както и да се играе хубав футбол. Настоящият състав е един от най-талантливите в Европа, с който можеш да се бориш за всички трофеи и да си спечелиш. Нямам търпение да започна работа с тези играчи”, заяви Тухел.

“Отговорността е голяма. Освен това имам и лична причина да работя за Байерн, защото така съм по-близо до семейството си. Много са причините, заради които бързо приех офертата. За мен това беше най-добрият избор. Когато за известно време си работил зад границата, още повече осъзнаваш колко важен е Байерн. Това е един от най-големите клубове в света”, допълни новият треньор на баварците

“Признавам, че случилото се сега беше изненадващо за мен. Очаквах кариерата ми да продължи в чужбина. Първото ми интервю с клуба беше във вторник вечер. Това колко голямо е предизвикателството беше водещото, което ме накара да приема офертата”, призна 49-годишният специалист.

“Нямаме кой знае колко време за сработване с футболистите за предстоящото дерби с Борусия (Дортмунд). Вероятно няма да видя националите преди петък. Благодарение на работата на Нагелсман все още има възможност да бъдат спечелени всички купи този сезон. Имам идея какво да направя. Необходимо е възможно най-бързо да заслужа доверието на самите футболистите. Няма как да има по-голямо предизвикателство от това да дебютирам срещу бившия ми отбор Борусия (Дортмунд). Това е най-големият мач в германския футбол. Заради изключителната серия на Борусия в момента и точковата разлика, дербито минава в друго измерение”, завърши Томас Тухел.