София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Торино измъкна точка от Беневенто

Гостите могат да са по-доволни от спечелената точка, тъй като се добраха до изравняването с попадение в добавеното време

3 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Беневенто и Торино не излъчиха победител в сблъсъка помежду си от 19-ия кръг на Серия "А". Срещата бе доста интересна и завърши при резултат 2:2. Гостите могат да са по-доволни от спечелената точка, тъй като се добраха до изравняването с попадение в добавеното време.

Беневенто можеше да поведе в 9-ата минута, но гол на Камил Глик бе отменен след разглеждане с ВАР заради игра с ръка.

В 31-ата минута обаче домакините получиха дузпа за нарушение на вратаря Салваторе Сиригу срещу откъсващ се съперник и Николас Виола отбеляза от бялата точка за 1:0.

В 49-ата минута след лоша намеса на защитник на гостите топката се озова в Джанлука Лападула, който без забавяне я прати във вратата за 2:0.

Торино се върна в мача само две минути по-късно. Симоне Дзадза получи центриране в наказателното поле и с глава я насочи в мрежата за 2:1.

След това Дзадза още на два пъти успя да се разпише, но и в двата случая попаденията му не бяха признати заради засади.

В 3-ата минута на добавеното време обаче Дзадза все пак успя да донесе точката на своя тим. Той получи прекрасен извеждащ пас от Андреа Белоти и отблизо засече кълбото в мрежата за крайното 2:2.

Така мачът завърши без победител и Беневенто остава на 11-ото място с 22 точки. Торино пък се изкачи едно място нагоре, но остава в опасната зона на 18-ата позиция с 14 точки.