София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Тотален крах за Гришо на "Уимбълдън"

Българинът стигна до тайбрек във втория и третия сет, но нямаше сили за повече

3 годиниТенис 15 Симеон Кисьов

Григор Димитров загуби с 4:6, 6:7 (6:8), 6:7 (4:7) от казахстанеца Александър Бублик (24 г.) във втората си среща от тазгодишното издание на "Уимбълдън". В първия кръг Гришо се справи с 3-1 с испанския ветеран Фернандо Вердаско, но Бублик се оказа непреодолим и българинът вече има две загуби в два мача срещу него след 1-2 през 2019 година в Китай.

Мачът днес започна с гейм на нула за Григор, а българинът едва не проби съперника във втория, макар да изоставаше с 15:40. Противно на случващото се досега на корта Димитров допусна пробив съперникът му поведе с 2:1. Последва гейм на нула за Бублик (3:1), след което Гришо се спаси от нов пробив (3:2). Играта продължи гейм за гейм, докато казахстанецът не спечели за 6:4 след три сетбола и поведе с 1-0 в мача.

Вторият сет започна равностойно и двамата тенисисти нямаха проблеми в първите си сервис геймове. Гришо можеше да излезе напред в резултата след шестия гейм, но не се възползва. В края на сета българинът поведе с 6:5, но Бублик не му остави шанс и взе подаването си на нула за 6:6 и двамата трябваше да определят победителя в частта с тайбрек. Там Бублик и Димитров загубиха първите си две сервирания, след което Григор успя да поведе с 4:2. Съперникът му обаче изравни (4:4). Стигна се до 6:6, когато Бублик поведе, а след това дръпна с две точки за крайното 8:6.

Третият сет започна с 12-минутен гейм, в който Григор имаше четири възможности за пробив, но не се възползва. Димитров взе сервиса си на нула за 1:1, след което Бублик поведе, за да се стигне до още един маратонски гейм, в който този път Гришо се спаси от пробив (2:2). В последвалите няколко всеки печелеше сервиранията си без проблем, за да се стигне до 6:6 и втори тайбрек в мача. В него двамата взеха първите си два сервис гейма, а Гришо проби Бублик, след което поведе с 4:2. Съперникът му обаче намали изоставането си и поведе за 5:4, след което приключи мача със 7:4 в тайбрека.