София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тотнъм изтегли заем от 175 млн. паунда

По този начин в клуба се надяват по-лесно да се справят с финансовата криза, която ги сполетя заради пондемията от коронавирус

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Тотнъм изтегли заем в размер на 175 милиона паунда от Bank of England. По този начин в клуба се надяват по-лесно да се справят с финансовата криза, която ги сполетя заради пондемията от коронавирус.

Както е известно, по време на пандемията повечето клубове по света пострадаха сериозно заради липсата на приходи от билети, каквито няма да има дори и след подновяването на първенствата, защото мачовете ще се играят пред празни трибуни.

От Тотнъм са решили да се възползват от политиката на британското правителство за справяне с кризата. Лондончани са се възползвали от правото да изтеглят необезпечен заем при лихва от само 0,5 процента.

В клуба са изчислили, че финансовите загуби по време на кризата може да надхвърлят 200 милиона паунда до лятото на 2021 г.

"Казах на 18 март, че през всичките ми 20 години в клуба имаше много големи препятствия, но нито едно не беше от този мащаб. Трябва да върнем зрителите на стадиона по безопасен начин, съобразявайки се с мерките за сигурност на правителството и здравните власти", заяви президентът на лондончани Даниел Леви.

Стадионът на Тотнъм в Северен Лондон, чието построяване струваше над един милиард лири, беше предназначен да приеме различни спортни събития, включително мачове по бокс и американски футбол.