София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Тотнъм с убедителна победа

Лондончани тотално надиграха съперника си и можеха да спечелят и с по-голям резултат

3 годиниФутбол 8 Симеон Кисьов

Тотнъм започна участието си в груповата фаза на Лига Европа с убедителна победа с 3:0 над австрийския ЛАСК. Лондончани тотално надиграха съперника си и можеха да спечелят и с по-голям резултат, въпреки че някои от основните им играчи получиха почивка и останаха на резервната скамейка. Лукас Моура откри резултата в 18-ата минута, а след автогол на Андраде резултатът стана 2:0. Малко преди края Сон, който влезе като резерва, реализира трети гол за домакините.

Отборът на Жозе Моуриньо оглави група J на Лига Европа, в която е и българският шампион Лудогорец, отстъпил днес на белгийския Антверпен.

Гарет Бейл за първи път бе титуляр след завръщането си в Тотнъм. След негово подаване се стигна до автогола на Андраде, но той не впечатли с изявите си.

Винисиус се реваншира в 18-ата минута, когато напредна и отлично намери сънародника си Лукас Моура, който даде преднина на домакините. Последва шанс за Санчес, но австрийците успяха да изчистят. Андраде обаче заби топката в собствената си мрежа в 27-ата минута, когато опита да се справи с остра топка в наказателното поле, отправена от Бейл. Секудни по-късно Тотнъм бе близо до ново попадение, но вратарят на съперника Шлагер успя да стигне до топката преди тя да премине голлинията.

В края на първото полувреме Джо Харт направи спасяване след удар на Грубер. След почивката лондончани продължиха да имат голямо предимство и Ламела стреля опасно в 47-ата минута.

Тимът на Моуриньо имаше тотален контрол върху срещата и през втората част, като създаде доста положения, но не ги реализира. В 75-ата минута влезлият като резерва Деле Али бе близо до попадение. Той бе изведен от Винисиус сам срещу вратаря на гостите. Той стреля, Шлагер успя да отклони топката и след това я настигна, за да я избие преди тя да премине голлинията.

Влизането Хюн-Мин Сон даде по-голяма острота на “шпорите” и кореецът направи резултата 3:0 шест минути преди края на редовното време. Той завърши отлична комбинация, като получи топката от Винисиус.