София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ТРАНСФЕРНИТЕ РАЗОЧАРОВАНИЯ В ЧЕЛСИ (ЧАСТ 1)

С КОИ ИГРАЧИ СБЪРКА РОМАН АБРАМОВИЧ

9 годиниФото Спорт 10 Телевизия Евроком

След идването си в Челси, руският милиардер Роман Абрамович похарчи доста сериозна сума за много класни играчи. Някои от тях обаче бяха тотално разочарование. 

Представяме ви топ 16 на трансферните издънки на Челси от ерата "Абрамович":

№16 - Глен Джонсън

Първият трансфер след идването на Абрамович се оказа по-добър в атакуващ план, отколкото в защита, макар че играе на поста десен бек. Той беше даден под наем в Портсмут, а после и продаден там. 

№15 - Филипе Луис

Още един бранител. Бразилецът беше привлечен миналото лято за сумата от 15.8 млн. паунда, но това лято най-вероятно ще напусне тима. Той не успя да се пребори с конкуренцията на левия фланг на защитата. 

№14 - Иржи Ярошик 

Привлеченият от ЦСКА Москва само за 3 милиона паунда играч не показа нищо в Челси. Все пак той изигра достатъчно мачове, зза да вземе златен медал от Висшата лига през 2005 година. 

№13 - Йоси Бенайон 

За сумата от 5.5 млн паунда това беше ужасяващ трансфер. Израелецът едва се добираше до игрови минути за Челси след трансфера си от Ливърпул. Той беше даден под наем на Арсенал, а след това освободен от "сините". 

№12 - Ернан Креспо 

Едно огромно разочарование за лондончани. Аржентинецът показа класа, но изигра само 49 мача. Беше отдаван под наем в Интер и Милан. Определено не си струваше Абрамович да похарчи 16.8 милиона за Креспо. 

№11 - Асиер дел Орно

Левият бек пристигна на "Стамфорд бридж" от Атлетик Билбао за 8 млн. Испанецът ще се запомни само с грубия фал срещу Лео Меси, довел до червен картон и отпадане на Челси от Шампионска лига.

Очаквайте топ 10 съвсем скоро!

Автор: Павел Колев