София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Царско село и Черно море завършиха 0:0

Царско село и Черно море така и не намериха целта в първата среща от елита

3 годиниФутбол 6 Симеон Кисьов

Царско село и Черно море завършиха 0:0 в първия мач за началото на сезон 2021/2022 в efbet Лига. От трибуните на базата в комплекс „Царско село“ срещата изгледаха треньорът на ЦСКА Любослав Пенев и президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски.

Още в 9-ата минута вратарят на гостите Георги Георгиев спаси блестящо след петичка от въздуха на Венци Василев при центриране от пряк свободен удар. Десетина минути по-късно гостите също имаха шанс. Виктор Попов получи на скорост в наказателното поле и подаде към непокрития Родриго Вилела, който се завъртя и моментално шутира, но не намери целта. "Моряците" опитаха по-сериозен натиск, в резултат на който Варела се измъкна от опеката на Василев, но съдията Георги Давидов видя, че нападателят е играл с ръка.

В 37-ата минута Пабло Гарсия бе оставен непокрит пред дъгата, финтира бранител и стреля по земя с десния крак, но Янко Георгиев спаси.  До края на полувремето и двата отбора не успяха да създадат по-опасни положения.

Малко след почивката гостите отново създадоха опасно положение. Стефан Велев бе изведен на отлична позиция и шутира от границата на наказателното поле, но Янко Георгиев отрази удара. В 53-ата минута влезлият като резерва Милчо Ангелов имаше най-добрия шанс да открие резултата за домакините, след като се озова сам срещу Георги Георгиев на два метра пред голлинията след пас от дясното крило на Шопов, но стражът на гостите плонжира и спаси сигурен гол. Девет минути по-късно Пабло Гарсия пробва далечен изстрел, но Янко Георгиев внимаваше и спаси.

След това срещата се накъса, вследствие на многото нарушения. В 71-ата минута Шопов проби през центъра и пусна хубав пас към Петър Атанасов, който опита удар, но не затрудни вратаря на гостите. В 84-ата минута Петър Атанасов опита красив удар от воле от границата на наказателното поле, но ударът му рикошира в бранител на Черно море и излезе в корнер.