София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Циципас и специалист на клей напред на "Ролан Гарос"

Най-добрият грък елиминира аржентинеца Диего Шварцман

11 месецаТенис 4 Симеон Кисьов

Финалистът през 2021 година Стефанос Циципас се класира за четвъртия кръг на "Ролан Гарос". Най-добрият гръцки тенисист, който е поставен под номер 5 в схемата, надделя с 6:2, 6:2, 6:3 над аржентинеца Диего Шварцман за 2 часа и 5 минути игра.

24-годишният Циципас имаше огромно превъзходство във всички компоненти от играта и стигна до втората седмица на турнира в Париж почти безпроблемно. Той реализира ранни пробиви и в трите сета, на които Шварцман не бе в състояние да отговори.

В следващия кръг Циципас ще играе с австрийския квалификант Себастиан Офнер, който по-рано през деня надделя в пет сета над италианеца Фабио Фонини.

Към четвъртия кръг продължава и един от най-изкусните специалисти в играта на клей - Лоренцо Музети. Италианецът се наложи с 6:1, 6:2, 6:4 над британеца Камерън Нори за 2 часа и 11 минути игра.

Подобно на Циципас Музети успяваше да спечели подаването на Нори рано във всеки един от сетовете и това му позволяваше да води играта. Британецът, който е номер 14 в схемата, успя да се закачи в играта единствено в третия сет, в който дори успя да поведе за момент с 4:3 гейма, но нов пробив и три поредни гейма на сметката на Музети позволиха на италианеца да затвори мача.

За място на четвъртфиналите Музети ще играе с победителя от мача между водача в световната ранглиста Карлос Алкарас (Испания) и Денис Шаповалов (Канада).