София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА 1948 не се спира

"Червените" победиха северномакедонци в Банско

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

ЦСКА 1948 записа пета поредна победа в контролите, след като се наложи с 3:1 над северномакедонския Академия Пендев в Банско.

Още във втората минута на срещата удар на Александър Колев от близка дистанция беше отразен от стража Йовановски. В 10-ата минута ЦСКА 1948 поведе в резултата с хубав гол на Октавио Мантека. Бразилецът намери добре топката от границата на наказателното поле и направи безпомощен вратаря Йовановски.

Опасен удар на Джонатан беше отразен с вещина от стража на Академия Пандев в 17-ата минута, а няколко по-късно и Наумов трябваше да се намесва след удар на Гьоргьевски. Четири минути по-късно Александър Колев се извиси във въздуха след центриране от десния фланг, но не успя да насочи удара си в очертанията на вратата.

В 31-ата минута Денислав Александров направи сериозен пропуск. Марио Топузов качи топката на главата на своя съотборник, който беше напълно свободен, но пропусна от удобна позиция. Секунди по-късно два удара на Джонатан бяха блокирани, единият от които бе спрян на голлинията.

Техничен удар на Октавио Мантека беше отразен с плонж от Йовановски в 33-ата минута, а четири по-късно вратарят на северномакедонския тим отново трябваше да се намесва. Джонатан изскочи сам срещу него, но стражът се намеси добре.

През второто полувреме ЦСКА 1948 оползотвори по-добрите си действия с втори гол във вратата на Академия Пандев. Страхотна контраатака, започната от Ангел Бастунов, завърши с ново попадение на Александър Колев в контролите. Бастунов намери Марио Топузов вляво, а крилото на "червените" подаде успореден на голлинията пас по земя, който Колев превърна в гол.

В 66-ата минута изстрел на Марио Топузов в близкия ъгъл беше блокиран от вратаря. В 69-ата минута Академия Пандев върна един гол чрез Митровски. Нападателят на северномакедонците беше изпуснат от защитата на "червено" и останал очи в очи с Генадий Ганев, преодоля влезлия от резервната скамейка страж.

В 73-ата минута Георги Русев влезе остро в наказателното поле, залъга двама защитници и успя да насочи удара си в обратния ъгъл на вратата. Стражът на Академия Пандев успя да избие в корнер със сетни сили. В 79-ата минута изключително силен шут на Ивайло Чочев беше избит в ъглов удар.

Няколко минути преди края Георги Русев заби топката с глава в мрежата на Академия Пандев след страхотно центриране на Александър Александров и фиксира крайното 3:1.

Последната контрола на ЦСКА 1948 е на 2 юли срещу кипърския АПОЕЛ, съперник на Ботев (Пловдив) в евротурнирите.