София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЦСКА 1948 се класира на 1/4-финалите за Купата на България

Евгений Сердюк и Александър Колев точни за победата на "червените" над Берое

1 годинаФутбол 12 Симеон Кисьов

ЦСКА 1948 се класира на 1/4-финалите за Купата на България, след като спечели с 2:0 гостуването на Берое. Възпитаниците на Любослав Пенев доминираха през по-голямата част от двубоя в Стара Загора и стигнаха до успеха след голове след почивката. Украинецът Евгений Сердюк откри резултата в 53-ата минута, а заменилият го малко след това Александър Колев също порази вратата на Иван Караджов. Колев се разписа в добавеното време, подпечатвайки победата на тима си.

Припомняме, че на четвъртфиналите се класираха още Арда, Спартак (Варна), Локомотив (София) и ЦСКА.

В началните минути гостите доминираха. В петата минута Ивайло Чочев отбеляза, но попадението беше отменено заради засада на Елитон, който му асистира за гола. До почивката имаше няколко ситуации пред двете врати, но вратарите Иван Караджов и Даниел Наумов се справиха.

В 51-ата минута Божидар Пенчев отне топката от Елитон и подаде на Калоян Кръстев, който комбинира със Симеон Мечев, а той отправи изстрел, който стражът на "червените" спаси с вещина.

В 53-ата ЦСКА 1948 поведе. Джонатан Перейра центрира в наказателното поле на Берое, където Георги Русев отклони топката за Евгений Сердюк, който бе оставен непокрит и отблизо се разписа - 0:1.

В 76-ата минута домакините имаха добра възможност. Митко Митков се възползва от подхлъзване на Ангел Лясков и нахлу в наказателното поле на ЦСКА 1948, стреля, но встрани от левия страничен стълб. Секунди след това беше напечено пред вратата на Иван Караджов. Радослав Кирилов проби отляво и подаде на Карлос Охене, който стреля от дъгата на наказателното поле, но топката се отби в лявата греда и отново попадна в халфа, който продължи към Александър Колев. Нападателят стреля, но топката срещна дясната греда. Малко след това отново Колев опита да отбележи. Георги Русев центрира, нападателят стреля с глава, а топката премина на сантиметри покрай целта.

Напористите действия на Алекс Колев доведоха до второ попадение за тима на Любослав Пенев. В третата минута на добавеното време гостите изпълниха бързо фаул, Колев получи пас и навлезе в наказателното поле на Берое, разписвайки се в далечния ляв ъгъл на Караджов с изстрел по земята - 0:2.