София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА без победа в първенството от два месеца

"Армейците" удариха две греди срещу Арда в Кърджали

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Арда и ЦСКА завършиха при 1:1 в двубой от 10-ия кръг на еfbet лига. Домакините продължават да нямат загуба у дома от началото на първенството, докато ЦСКА няма успех в последните шест срещи в шампионата за последните два месеца.

Първото полувреме предложи много битка пред двете наказателни полета и реално никакви точни удари в рамките на двете врати. Единственото, което впечатли феновете под дъжда в Кърджали беше бомбен удар в напречната греда на Амос Юга в 40-ата минута.

Втората част започна по-добре за домакините с две опасности, в основата на които беше бившият играч на ЦСКА Спас Делев. След час игра пък голмайсторът на "червените" Али Соу получи първата си възможност за гол, но не уцели вратата. Малко преди това пък Юрген Матей се контузи и беше заменен от Валентин Антов.

Арда продължи да атакува и откри резултата в 71-ата минута с попадение на юношата на Лудогорец Светослав Ковачев, разписал се след центриране отляво.

ЦСКА опита да отвърне на удара след положения на Ахмедов и Соу, които обаче не успяха да уцелят вратата на Арда. Това обаче стори резервата Жером Синклер с първия точен удар за "червените" в срещата в 85-ата минута, а една по-късно отново той уцели гредата. Синклер имаше и трети шанс да се разпише в последната минута, но Караджов отрази удара му.

ЦСКА остава на пета позиция с 15 точки, на седем от върха, а "червените" не са побеждавали в efbet лига от края на август, когато спечелиха срещу Славия с 1:0 у дома с автогол на Бенгюзов в последните минути.