София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЦСКА плаче след пирова победа над Левски

Тобиас Хайнц и Дюкенс Назон вкараха за "армейците", но титлата отново е в Разград

10 месецаФутбол 29 Симеон Кисьов

ЦСКА спечели с 2:0 вечното дерби с Левски от последния 35-ти кръг на Efbet Лига, но победата е пирова за "армейците". "Червените" се разминаха с жадуваната титла, след като в същото време Лудогорец надви с 1:0 Черно море във Варна и стана шампион за 12-та поредна година. Грандът от Разград финишира с 85 точки, а ЦСКА с 84 т.

Точни за успеха на "армейците" на "Васил Левски" бяха Тобиас Хайнц в 36-ата минута и Дюкенс Назон в 61-ата.

След поражението от вечния съперник "сините" завършват на четвъртото място и ще играят срещу Арда бараж за класиране в Лигата на конференциите. Третото място и бронзовите медали са за ЦСКА 1948, който днес завърши 0:0 с Локомотив (Пловдив). Така "червените" от Бистрица събраха 64 точки, а Левски остана с 61 т.   

Възпитаниците на Саша Илич надиграха футболистите на Елин Топузаков и заслужено се поздравиха с успеха, който можеше да бъде и по-изразителен. Първият точен удар на Левски пък дойде чак в 87-ата минута. Тогава резервата Мартин Петков засече с глава центриране на Цунами, но право в обсега на Густаво Бусато, който сигурно улови.