София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА победи Ботев (Пловдив) с 1:0

Желязната защита на "червените" отново не допусна гол

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

ЦСКА победи с 1:0 Ботев (Пловдив) в мач от 22 кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата бе дело на новото попълнение Стефано Белтраме. Голът е дебютен за италианеца с родното ни първенство. Защитата на "червените" пък не допусна гол в девети пореден мач от шампионата.

В минутите преди срещата "канарчетата" се наложи да правят принудителна промяна. Антонио Вутов се контузи на загрявката и на негово място като титуляр започна Джонатан Перейра.

Гостите започнаха срещата малко по-уверено и опитаха да застрашат Бусато с удари на Тонев и Неделев. "Червените" обаче уцелиха момента и с хубава атакаа реализираха. Стори го италианецът Стефано Белтраме в 34-та минута. Бикел намери Али Соу в полето на Ботев, а той чукна чудесно с пета към халфа. Белтраме премина бранител и чукна топката покрай Янко Георгиев за 1:0.

През второто полувреме ЦСКА имаше няколко възможности да реализира втори гол и да предреши изхода на мача. Белтраме направи два пропуска, единият от които фрапантен. Италианецът, който бе над всички в този двубой, бе намерен на 3-4 метра от вратата и само трябва да я уцели, но той прати кълбото встрани.

В края на срещата и Енрике Рафаел бе много близо до попадение, но не уцели очертанията.

ЦСКА събра 43 точки, докато втория Левски е с 45. Ботев пък е с 29 точки на осмото място и все още в борбата за първата шестица.