София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЦСКА - София маха тирето днес

Законът гласи, че преди изтичането на този период нито едно дружество няма право да ползва тази регистрация

3 годиниФутбол 7 Симеон Кисьов

Днес - 9 септември 2021 г., е денят, в който ЦСКА - София ще премахне тирето от регистрацията на клуба, съобщава "Мач Телеграф". Причината - навършват се точто пет години от фалита на старото дружество ПФК ЦСКА АД и на базата на минала давност "червените" могат вече да използват абревиатурата ЦСКА. Законът гласи, че преди изтичането на този период нито едно дружество няма право да ползва тази регистрация.

От юли 2016 година клубът е записан като ЦСКА - София, включително в БФС и УЕФА. От днес обаче и в Бояна и в Нион трябва да се съобразят с промяната в названието на “червените”. Както е известно, на 31 май 2017 г. клубът спечели търга за емблемата и активите на фалиралото дружество и е негов правоприемник, също така негов спортен наследник. Последното вече беше признато от ФИФА, УЕФА и КАС.

ЦСКА - София е актуален носител на Купата на България и за втора поредна година ще играе в групи от евротурнирите. Остава обаче една цел, за която феновете жадуват - титлата също да се завърне на “Българска армия”.