София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Уайлдър - Фюри ще бъде трилогия

Уайлдър в качеството си на тогавашен актуален шампион е поставил стандартната клауза за реванш, който ще формира най-великата трилогия в модерната история на тежката категория

4 годиниДруги 1 Симеон Кисьов

Точно 1 месец има Дионтей Уайлдър да активира клаузата за реванш в договора си с Тайсън Фюри. Това стана ясно на пресконференцията след грандиозния втори двубой между двамата атрактивни бойци в тежка категория, в който Циганския крал спечели титлата на Световния боксов съвет чрез ТКО (хвърлена кърпа) в седмия рунд.

Уайлдър в качеството си на тогавашен актуален шампион е поставил стандартната клауза за реванш, който ще формира най-великата трилогия в модерната история на тежката категория. От екипа му не се ангажираха да обявят дали третата битка ще е моментална, но бяха категорични, че такава ще има.

Самият Дионтей не се яви на пресконференцията, тъй като явно е имал необходимост от медицинска помощ, а и явно не е искал да говори веднага след тежкото поражение. Негови представители бяха треньорът му Джей Диас и промоутърът Шели Финкъл, като те бяха категорични в желанието си да осъществят нов сблъсък с Циганския крал. И двамата обаче уточниха, че Уайлдър ще има нужда от време, за да се възстанови.