София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Уест Хям изхвърли Юнайтед без Роналдо от Купата на Лигата

„Чуковете“ удариха и елиминираха „червените дяволи“ на „Олд Трафорд“

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Уест Хям удари Манчестър Юнайтед с 1:0 на „Олд Трафорд“ и поднесе една от изненадите на третия кръг в турнира за Купата на Лигата, елиминирайки „червените дяволи“. В състава на домакините не бе голямата им звезда Кристиано Роналдо, който само преди няколко дни вкара един от головете за обрата с 2:1 срещу същия съперник на "Лондон Стейдиъм" в мач от Висшата лига.

 

 

Мануел Лансини (9) шокира домакините още в началото на срещата. Райън Фредерикс проби между трима играчи на Юнайтед отдясно, влезе в наказателното поле, стигна до аутлинията и опита да върне топката към свой съотборник. Тя рикошира във футболист на "червените дяволи" и попадна в Лансини, който с хубав удар по тревата намери долния десен ъгъл на Хендерсън. 

Играчите на Оле Гунар Солскяер можеха да изравнят в 13-ата минута, когато Хуан Мата центрира от корнер и топката беше изчистена. Тя се върна в испанеца, който шутира към вратата под ъгъл и я прати в напречната греда. Домакините продължиха да натискат, но Антони Марсиал и Джеси Лингард не успяха да намерят целта. В добавеното време на първата част Джейдън Санчо нанесе удар по посока на вратата, но Алфонс Ареола внимаваше и спаси.

 

След почивката Юнайтед опита да натисне, но така и не успяваше да застраши вратата на Ареола. Все пак в 62-ата минута домакините бяха близо до гола, но Ареола спаси удар на Мейсън Грийнууд, който получи извеждащ пас от Дони ван де Беек. Последваха пропуски на Лингард, заменилият го Бруно Фернандеш и Ерик Баи.

В заключителните минути Уест Хям създаде няколко чисти положения и можеше да направи успеха си по-убедителен. В 86-ата минута Андрий Ярмоленко получи в наказателното поле от Марк Нобъл, преодоля вратаря и стреля, но топката срещна дясната греда. Минута след това Боуен пък изведе Нобъл сам срещу вратаря Хендерсън, който спаси удара право в него. В 88-ата минута Боуен влезе в наказателното поле отдясно и стреля в близкия ъгъл, но Хендерсън се намеси и улови топката. 

В друг мач от кръга Арсенал нямаше затруднения срещу градския съперник АФК Уимбълдън и след успех с 3:0 се класира за 1/8-финалите на турнира. Александре Лаказет (11-дузпа), Емил Смит-Роу (77) и Едуард Нкетия (80) бяха точни за "артилеристите".