София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Валенсия представи Енцо Перес

Надявам се, че ще оправдая доверието, обяви халфът, който най-вероятно ще може да дебютира в неделя срещу Реал

10 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Около 8000 фенове на Валенсия посрещнаха новото попълнение на отбора Енцо Перес, който днес бе представен официално на „Местая”. 

Аржентинският халф бе привлечен от Бенфика, като първоначално ще играе под наем в испанския тим до края на сезона, а след това ще подпише за 4 години. Трансферната сума е 25 милиона евро. 
„За първи път ми случва подобно нещо. Силно съм изненадан и развълнуван” заяви футболистът. От клуба се надяват, че ще могат да уредят всички подробности по картотекирането на играча и той да бъде на линия за дербито срещу Реал Мадрид в неделя.                                                                         

„Ще се радвам да мога да запиша първото си участие за отбора именно в този мач и се готвя да направя това. Убеден съм, че имаме сили да победим. Личната ми цел е да оправдая доверието и надеждите, които клубът влага в мен” добави аржентинецът, който има гол срещу Реал на сметката си, но в контролен двубой с екипа на Бенфика. 
Той ще играе с №15, тъй като това е денят от месеца, в който се е родил синът му. „Надявам се, че бързо ще успея да се адаптирам в отбора и да му помогна да постигне целите си. Искаме Валенсия отново да играе в Шампионската лига, а и кой знае, може пък в един момент да се окажем замесени и в борбата за титлата” изтъкна още играчът.