София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Валенсия" спря победната серия на "Реал" след обрат на "Местая"

"Прилепите" обърнаха мадридчани с 2:1

9 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Реал Мадрид започна с провал новата година след като загуби като гост на Валенсия в мач от 17-я кръг на испанската Примера Дивисион.
 Валенсия  обърнаха тима на Карло Анчелоти с 2:1 и прекъснаха серията му от 22 поредни победи в официални мачове.
Кристиано Роналдо откри резултата от дузпа в началото на мача. Веднаха след почивката обаче Валенсия изравни след щастлив рикошет.
В средата на второто полувреме Отаменди вкара победния гол след като засече с глава центриране от корнер.
Така Реал може да бъде свален от върха, ако по-късно тази вечер Барселона спечели своя мач. Все пак мадридчани имат и мач по-малко.Мачът започна равностойно, като и двата отбора изглеждаха прекалено предпазливи.
В 13-та минута Реал Мадрид спечели дузпа. След центриране от фаул бившият играч на столичани Алваро Негредо не прецени траекторията на топката и вместо с рамо я изби с горната част на ръката си. Съдията посочи бялата точка и Кристиано Роналдо не сбърка, откривайки резултата.
Три минути по-късно Валенсия отговори с акробатичен удар на Алкасер след неубедителна игра във въздуха на Касияс, но доста неточно покрай вратата.
Кристиано Роналдо имаше възможност от пряк свободен удар и стреля много силно в очертанията на вратата, но близо до вратаря и той спаси.
В 25-та минута Реал бе изключително близо до втори гол. Бейл бе изведен по крилото зи центрира прострелно пред вратата, там Роналдо изпревари вратаря за топката, заобиколи го и от малък ъгъл опита да намери празната мрежа, но бе неточен. При центрирането на Бейл топката удари ръката на защитник, но този път нямаше умисъл.
Валенсия рядко създаваше нещо опасно пред вратата на Реал.  При една ситуация Негредо пробва силен удар от дистанция, но бе неточен. За Реал Роналдо спечели фаул отляво на наказателното поле, но след това прострелното му центриране бе изчистено.
Пет минути преди почивката домакините стигнаха до най-добрата си възможност. След неразбирателство в защитата на Реал Бараган се оказа непокрит с топка в крака на границата на наказателното поле, но стреля право в тялото на Пепе.
В следващата атака Гая бе изведен на скорост отляво в наказателното поле, но от малък ъгъл се отказа да стреля и опита да поднесе назад, но безадресно.
В допълнителното време пък Бензема се възползва от подхлъзване на защитник пред наказателното поле, но от 15 метра стреля право във вратаря.
В последните секунди пътк късметът спаси Реал. Силен удар извън наказателното поле на Андре Гомес рикошира в защитник и Касияс остана замръзнал на място, но за негов късмет топката се удари в страничната греда. След това тя се върна право в Алкасер, но Касияс се хвърли и направи решително спасяване с шпагат. При тази ситуация нападателят на Валенсия бе в очевидна засада, останала незабелязана от съдията.
Валенсия започна много активно второто полувреме и още в първата минута Андре Гомес бе на сантиметри от гола, но силният му удар от границата на наказателното поле профуча покрай вратата.
В 51-та минута обаче домакините изравниха. Силен удар на Бараган от дистанция рикошира в Пепе и излъга Касияс.
Реал можеше отново да излезе напред в 59-та минута. Тогава при фаул за Валенсия играч на домакините чукна леко топката, но съотборниците му не го разбраха. Бензема веднага взе топката и стартира скоростна атака с двама на двама футболисти. Бейл напредна на скорост и можеше да поднесе встрани на непокрития Бензема, но реши да продължи сам и в наказателното поле Отаменди с решителен чист шпагат отзад го неутрализира.
В 65-та минута Валенсия стигна до пълен обрат. След центриране от корнер Отаменди скочи най-високо и с глава заби топката в мрежата.
Три минути по-късно "Прилепите" можеха да вкарат и трети гол след като страничния съдия за пореден път не маркира засада. След бърза атака Бараган бе изведен зад защитата, от диагонална позиция стреля покрай Касияс, но и покрай вратата.
На другия край на терена Бейл центрира точно към Иско и той стреля от воле от 7-8 метра, но прати топката право в ръцете на вратаря. След центриране от фаул в пеналта на Валенсия топката е избита към Пепе, но защитник се хвърли решително и му попречи да стреля от десетина метра.
В 79-та минута шансът бе на страната на Валенсия. След центриране от корнер Тони Кроос сложи топката на главата на Серхио Рамос, но той от упор засече покрай вратата.
Реал просто нямаше ден и в 85-та минута изпусна невероятно положение. Марсело центрира на главата на Иско, който от упор стреля остро с глава, но Диего Алвеш направи невероятно спасяване.
След центриране от корнер Роналдо стреля неточно с глава, а след това при бърза контраатака Чичарито не можа да отклони с глава на пътя на Роналдо.