София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Виляреал разби Райо Валекано с 5:1

С тази победа Виляреал е седми с 56 точки, като изостава на три от шестия Реал Сосиедад и е с четири повече от осмия Атлетик Билбао

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Виляреал разби с 5:1 като гост Райо Валекано в мач от 36-ия кръг на Ла Лига. По този начин „жълтата подводница“ запази своите шансове за класиране в местата, които дават право на участие в Лига Европа.

Виляреал поведе още в 3-ата минута, когато Дани Парехо сложи топката на главата на Алфонсо Педраса, който я вкара във вратата на Столе Димитриевски.

Райо Валекано успя да изравни резултата в 21-ата минута, когато Серхио Гуардиола излезе сам срещу Херонимо Руи и не пропусна да вкара.

Виляреал бързо успя да възстанови аванса си в мача в 27-ата минута, когато Пау Торес подаде към Хуан Фойт, който с глава вкара топката за втори път в мрежата на Димитриевски.

Виляреал поведе с 3:1 в 38-ата минута, когато Алфонсо Педраса асистира за попадението на Пако Алкасер.

В първата минута на добавеното време на първата част Дани Парехо центрира в наказателното поле на Райо Валекано, където Пау Торес засече топката и я вкара във вратата на Димитриевски.

Алехандро Катена вкара гол за Райо Валекано в 61-ата минута, но голът не бе зачетен заради игра с ръка в хода на атаката.

Алфонсо Педраса вкара своя втори гол в мача в 88-ата минута и по този начин оформи крайния резултат в срещата.

С тази победа Виляреал е седми с 56 точки, като изостава на три от шестия Реал Сосиедад и е с четири повече от осмия Атлетик Билбао.