София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Витор Роке си взе емоционално “довиждане” с феновете на Атлетико ПР и вече мисли за Барселона

Както е известно, футболистът ще премине в Барселона още през януари на следващата година

5 месецаБразилейро 23 Симеон Кисьов

Бразилецът Витор Роке изигра снощи последния си домакински мач с екипа на Атлетико ПР при победата над Сантос с 3:0.

Както е известно, футболистът ще премине в Барселона още през януари на следващата година. Първоначално плановете бяха Витор Роке да дойде през лятото на 2024 г., но това се промени след тежката контузия на Гави.

18-годишният нападател бе заменен в 84-тата минута и бе изпратен с аплодисменти от привържениците на Атлетико. Самият Роке също бе видимо развълнуван и благодари с ръкопляскания на феновете на тима.

След мача бразилецът заяви: “От момента, в който пристигнах, до сега, когато си тръгвам, феновете се отнасят толкова добре с мен. Дадох най-доброто от себе си за тази фланелка. Бях щастлив в Атлетико ПР, но мечтата ми е да отида в Европа. Гледах мачове на Барселона и се надявам да пристигна готов. Работя върху съзнанието си. Искам да бъда скромен в Барселона, искам да работя и да работя отново. Да работя много здраво. Ще дам най-доброто от себе си за Барса".

С екипа на Атлетико ПР Витор Роке изигра 81 мача, в които вкара 28 гола и даде 11 асистенции. Сделката за трансфера му в Барселона е за 40 млн. евро, като има и още 21 млн. под формата на възможни бонуси.