София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Волфсбург разби Леверкузен с 4:1

Днешните победители пък са шести, което е и целта им до края на първенството

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Направилият много силен старт този месец Байер (Леверкузен) не приличаше на себе си при домакинството си на Волфсбург и загуби тежко с 1:4 в сблъсък от 28-ия кръг на Бундеслигата. По този начин отборът от “БайАрена” пропусна шанса да се “залепи” за Борусия (Дортмунд) и да се бори за второто място. Вместо това “аспирините” вече са извън зона “Шампионска лига”. Днешните победители пък са шести, което е и целта им до края на първенството.

Може даже да се каже, че Леверкузен се измъкна с малко в този мач. Гостите изцяло надиграха съперника и пропуснаха да му вкарат още поне четири попадения. Три от реализираните паднаха от статични положения - две на Марин Понграчич (43’, 75’) и едно на Максимилиан Арнолд (64’). В 68-ата минута се разписа и Ренато Щефен.

Наставникът на домакините Петер Бос продължи да налага Кай Хавертц като централен нападател. Днес трябваше да му помагат Карим Белараби, Муса Диаби и Надим Амири.

“Вълците” бяха с две рокади в стартовите 11 в сравнение с домакинството на Борусия (Дортмунд) в предишния кръг, като Жоао Виктор и Йосип Брекало започнаха вместо Даниел Гинчек и Адмир Мехмеди.

Пред гостите се откри първия голям шанс за гол. В 12-ата минута Ваут Вегхорст точно щеше да насочи кълбото в мрежата, когато Едмонд Тапсоба се намеси и изчисти.

Нова 100-процентова възможност имаше за "вълците" само четири минути по-късно. Тогава вратарят Лукас Храдецки отби с тяло шута на Жоао Виктор.

Волфсбург продължи да бъде по-силният тим и заслужено поведе в резултата. Това се случи две минути преди почивката, когато Максимилиан Арнолд центрира от фал и централният бранител Марин Погранчич засече с глава в мрежата.

На полувремето Петер Бос направи ударна рокада, сменяйки цели трима футболисти. Домакините заиграха и в нова постройка с трима в отбрана.

Гостите пропуснаха да дръпнат с 2:0 в 47-ата, когато Брекало нямаше късмет.

В 50-ата Диаби се беше устремил към вратата на Коен Кастеелс, но в последния момент Мбабу изби топката му.

За пореден път тази вечер Храдецки "извади" Леверкузен, след като в 64-ата спаси удар от упор на Щефен.

Секунди по-късно обаче второто попадение в мрежата на Байер вече беше факт. Арнолд стреля от фал и след рикошет Храдецки нямаше какво да направи - 2:0 за Волфсбург.

Мачът беше решен в 68-ата, когато Щефен най-накрая прониза вратата на домакините, като в случая реализира с глава след центриране на Жоао Виктор.

Понграчич добави още едно попадение в 75-ата, като беше близнак на първото му.

При решен вече двубой домакините успяха да върнат един чрез Баумгартлингер в 85-ата минута.