София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Във Франция решиха: ПСЖ е шампион, въпреки че сезонът няма да се доиграе

Според информацията окончателното класиране е било оформено на принципа на средно спечелени точки на мач

4 годиниФутбол 6 Симеон Кисьов

Френската футболна лига е взела окончателното решение да обяви Пари Сен Жермен за шампион на страната, въпреки че сезонът в Лига 1 няма да се доиграе. Това обяви първо "Екип", а след това бе подето и останалите медии във Франция и по света. Според информацията окончателното класиране е било оформено на принципа на средно спечелени точки на мач. Така на практика съществените позиции от настоящето подреждане се запазват.

Марсилия и Рен ще играят заедно с ПСЖ в Шампионската лига, а Лил, Реймс и Ница ще участват в Лига Европа. Амиен и Тулуза изпадат. Лориен и Ланс би трябвало да спечелят промоция за Лига 1.

Шампионатът в Лига 1 бе прекъснат в момент, в който ПСЖ водеше с 12 точки пред Марсилия и имаше мач по-малко. За парижани това е трета поредна титла.

Преди два дни премиерът на Франция Едуар Филип обяви, че първенствата в Лига 1 и Лига 2 няма да завършат, тъй като в страната няма да се провеждат големи спортни събития до началото на септември, дори и при закрити врата. 

Така Лига 1 стана първото от топ първенствата в Европа, което взе решение за окончателното си класиране, при положение че сезонът няма да се доиграе. Това може да се окаже прецедент, на който да се позоват и останалите шампионите, ако се стигне до песимистичния сценарий и сезоните в други страни да не успеят да завършат. За момента в Англия, Испания, Германия и Италия федерациите настояват, че първенствата ще приключат.