София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ясно кога стартират Гришо и Томова на "Уимбълдън"

Фаворитът за титлата Новак Джокович ще играе в понеделник

10 месецаТенис 6 Симеон Кисьов

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров и представителката ни при дамите Виктория Томова ще започнат на “Уимбълдън” във вторник. Това стана ясно от изготвената програма за първия ден – понеделник, в който ще се проведат срещите от долната половина на схемата при мъжете и горната при жените, а нашите тенисисти са в другите.

В понеделник ще видим в действие за първи път хегемонът и топ фаворит за титлата Новак Джокович, както и първата поставена при жените Ига Швьонтек.

Именно Джокович ще открие графика на централния корт в качеството си на миналогодишен шампион. Това ще се случи в 15:30 часа срещу Педро Качин. В програмата на най-голямото съоръжение следват мачовете на Винъс Уилямс с Елина Свитолина и Яник Синер срещу Хуан Мануел Серундоло.

На корт номер 1 Швьонтек ще излезе в 15 часа срещу Лин Джу, а после финалистът от 2022-ра Ник Кирьос ще се противопостави на Давид Гофен. Третата среща в програмата е на Коко Гоф срещу София Кенин.