София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ювентус не може да намери купувач за Дъглас Коста

В клуба се надяват да го продадат за добра сума, за да съберат средства за нови попълнения

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Ювентус продължава да не може да намери купувач за крилото Дъглас Коста. 30-годишният бразилец не влиза в плановете на "бианконерите" за новия сезон. В клуба се надяват да го продадат за добра сума, за да съберат средства за нови попълнения. Оферти за крилото обаче почти липсват или не задоволяват претенциите на торинци.

Интерес към Коста имаше от Манчестър Юнайтед, Атлетико Мадрид и Байерн (Мюнхен), но никой от тях не предложи сума близка до исканите от Юве 50 милиона евро. Клубове от Катар и Китай са готови да извадят подобна оферта, но пък играчът няма голямо желание да отиде там.

Коста е доста "чуплив" и често получава контузии, които го вадят от сметките на треньорския щаб. Това е и една от причините от Ювентус да искат да се отърват от него, но без особен успех. А бразилецът има договор до 2022 година.

Доста подобна е ситуацията и с Федерико Бернардески и Сами Кедира които също са поставени в трансферния списък, но купувачи няма.