София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ювентус обърна Лацио

Алваро Мората блести за успеха с 3:1

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Ювентус продължава да притиска лидера Интер, след като взе едно от най-трудните си домакинства до края на сезона - 3:1 срещу Лацио. Треньорът на “Старата госпожа” Андреа Пирло реши да остави на резервната скамейка голямата си звезда Кристиано Роналдо заради предстоящия реванш с Порто в Шампионската лига. Португалецът все пак се появи в края на мача, но в момент, в който Алваро Мората бе решил всичко в полза на Юве.

Гостите изненадващо поведоха в резултата след гол на Хоакин Корея в 14-та минута, но до края на първото полувреме Мората асистира за гола на Адриен Рабио (39). След почивката испанецът наниза два гола в рамкиите на три минути (57 и 60 от дузпа) и донесе ценните три точки на тима си. С тях Ювентус е на третата позиция с 52 точки, с една по-малко от втория Милан и на 7 зад лидера Интер. Лацио пък е на 7-то място с 43 точки и с мач повече от шестия Наполи.

Гостите започнаха силно срещата и само за първите 10 минути създадоха две добри положения за гол. Фарес и Милинкович-Савич обаче не намериха целта. Добрите изяви на столичани продължиха и в 14-та минута логично поведоха в резултата. Кулушевски сбърка едно подаване назад и Хоакин Кореа овладя топката, финтира Демирал и с добре насочен удар направи 1:0.

Малко след това Шчесни трябваше да спасява отново удар на Милинкович-Савич. В средата на първото полувреме Юве живна и в 25-та минута реферът не уважи претенции на домакините за дузпа, след като Уесли Хут игра с ръка в наказателното си поле.

Последва удар в аут на Аарън Рамзи, а Алваро Мората стреля с глава над вратата. Така се стигна до 39-та минута, когато Адриен Рабио изравни резултата. Французинът бе изведен от Мората в наказателното поле и с мощен удар в близкия горен ъгъл направи 1:1.

Юве започна силно второто полувреме, като в 49-та минута Киеза си поигра със защитниците на Лацио и стреля по диагонала, но Пепе Рейна изби. В 52-та минута пък Милинкович-Савич удари гредата, след като засече добре едно центриране с глава.

Пет минути по-късно Юве направи обрат. Киеза открадна една топка на центъра и изведе Мората сам срещу вратаря на гостите. Испанецът насочи технично топката под гредата с левия си крак и направи 2:1.

След още две минути Мората вкара и втория си гол в мача. Миликович-Савич фаулира Рамзи в наказателното поле на Лацио и реферът Давиде Маса посочи бялата точка. Мората стреля хладнокръвно и направи 3:1, а малко след това отстъпи мястото си на Кристиано Роналдо.

Добрите изяви на Киеза продължиха и в 66-та минута италианският национал отново опита късмета си. Рейна обаче отрази.