София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ювентус продължава да пропада

Аталанта счупи мераците на "старата госпожа" за победа

2 годиниФутбол 7 Симеон Кисьов

Ювентус допусна домакинско поражение с 0:1 от Аталанта в мач от 14-ия кръг на Серия А.  Победното попадение за "бергамаските" реализира Дуван Сапата в 28 ата минута на двубоя. След този успех тимът от Бергамо е на 4-ото място с 28 точки, а Юве е на 8-ото с 21. Това е второ поражение за тима от Торино, след като през седмицата отборът допусна поражение и в Шампионска лига от английския Челси.

Още в 4-ата минута игра с ръка на Бонучи в наказателното поле на Юве можеше да доведе до дузпа в полза на гостите, но съдията подмина ситуацията. Пауло Дибала се разправи с част от бранителите на гостите в 17-ата минута, но вратарят спаси.

Така се стигна до 28-ата минута, а тогава Сапата наказа отбраната на "старата госпожа".

През втората част Ювентус потърси изравняването, но в 65-ата минута Рабио не сполучи да се разпише. До края на мача и двата тима търсеха попаденията, но това така и не се получи, а Аталанта ликува с победата.