София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Започва 12-тото рали „Твърдица – Елена“

В тазгодишната автомобилна надпревара ще участва и женски отбор

Започва 12-тото рали „Твърдица – Елена“

В тазгодишната автомобилна надпревара ще участва и женски отбор

4 годиниМоторни 222 Телевизия Евроком


От 15 до 17 юли ще се проведе 12-тото автомобилно рали „Твърдица – Елена 2016“. То ще бъде трети етап от надпреварата в календара на Българската федерация по автомобилен спорт. Участие в състезанието ще вземат 30 екипажа. Дължината на ралито е 295 км, от които състезателни са 130 км, разделени на 11 скоростни етапа.

Стартът ще бъде даден на 15 юли в 21:00 часа на площад „Свобода“ в град Твърдица. Ще се състои церемониалното преминаване на колите от подиума на състезателната арка. В събота, 16 юли, предстои административен и технически преглед. Състезанието ще започне с преминаването на скоростните етапи „Твърдица“ - 20 км. и „Боров дол“ - 7 км. Етап „Детелината“ ще бъде преминат два пъти, като вторият ще бъде с различна конфигурация на старта. През втория състезателен ден екипажите ще преминат почти 100 км. и ще финишират в покрайнините на Елена.

Изненади няма да липсват. Тази година Супер специален етап 11 ще се проведе под състезателната арка на площад „Свобода“ и ще е точно преди церемонията по награждаването. Другата новост е двукратното преминаване на етап „Яковци“, който преминава покрай живописния пейзаж на язовир „Йовковци“ преди финала.

Тази година в ралито ще се включи женският отбор „Диамо“ с пилот Диана Стоянова и навигатор Иванела Иванова.

Телевизия Евроком ще Ви направи част от атмосферата на рали „Твърдица – Елена“. Гледайте на живо старта на ралито и специалните етапи - „Детелината“ и „Супер специален етап 11“.